ZZH IKONEC043 000 01 21 9 21 9

Tipuri de scurgeri care pot ajuta la evitarea necesității de a desfunda o canalizare

0 Shares
0
0
0

Tipurile de scurgeri sunt elemente esențiale pentru a scăpa de apa uzată, reziduală sau fecală care se genereaza într-o locuință. Spre exemplu, avem nevoie de o sucrgere separată pentru apa reziduală, precum cea generata în bucatarie prin acțiunea ustensilelor de gătit sau de curatat, cât și pentru mașina de spălat care evacuează împreună cu apa, murdărie pe care o avem pe haine, pături etc.

Există și alte tipuri de scurgeri care sunt folosite de exemplu pentru a transporta apa de ploaie, zăpadă etc., prin conducte la sistemul principal de canalizare. Sunt sisteme de scurgere a apelor pluviale. Canalele de scurgere ale unei clădiri sunt alcătuite dintr-un set de conducte, țevi, burlane, zone de acumulare, diferite structuri etc. Toate acestea sunt amenajate astfel încât apa uzată în general și cea de la intemperii să fie evacuate în sistemul general de canalizare a străzii.

În funcție de utilizarea pe care i-o dăm, putem distinge trei tipuri de scurgeri care ajută la separare apei uzate și care ne scutește de apariția situației nefericite de a desfunda canalizarea.

Scurgeri de apă primare

Cele primare sunt cele care se ocupă de evacuarea și transportul apei uzate care necesită tratare datorită conținutului său toxic și periculos pentru mediu. Avem, de exemplu; excremente, săpunuri, chimicale etc. care provin din casele noastre.

Putem găsi acest tip de scurgeri în toaletele noastre, la mașina de spălat vase, bucătărie, echipamente de pompare, chiuvete pentru diferite utilizări, etc. Aceste reziduuri trebuie să ajungă întotdeauna într-o stație de tratare a apei și din acest punct de vedere ne scutește de blocajul canalizării și ne scutește de desfundarea acesteia.

Scurgeri de apă secundare

Acest tip de scurgeri secundare sunt cele a căror utilitate este destinată evacuării apei curate și cu puține sau deloc deșeuri periculoase pentru oameni. Adică sunt scurgeri care nu conțin deșeuri precum fecale și produse toxice. Ca, de exemplu, pentru igiena personală precum dușuri, chiuvete, apă care conține geluri pentru mâini sau pentru corp, bideu etc. Acestea nu includ apele fluviale și ne ajută să nu mai fim nevoiți să desfundăm canalizarea.

Scurgeri de apă terțiare

Aceste tipuri de scurgeri sunt responsabile pentru colectarea apei de ploaie. În funcție de amplasamentele lor, de obicei colectează apa pluvială din exterior și o conduce spre rețeaua de canalizare sau, de asemenea, pentru a fi colectată în rezervoare pentru a fi folosită la irigații. Aceste scurgeri se găsesc de obicei pe acoperișuri, terase, pardoseli sau canalizări de pe trotuare, drumuri etc.

4.6/5 - (90 votes)
0 Shares
6 comments
  1. Multumesc pentru aceste informatii valoroase! Chiar nu ma gandeam ca exista atat de multe tipuri de scurgeri care pot ajuta la prevenirea problemelor cu canalizarea.

  2. Aceasta este o lectie importanta pentru a pastra canalizarea curata si functionala. Multumesc pentru acest articol util!

  3. Foarte interesant! Am invatat multe lucruri noi despre cum sa evitam blocajele in canalizare. Apreciem informatiile!

  4. Excelent articol! Apreciez sugestiile despre cum putem preveni blocajele in canalizare. Multumesc pentru informatii utile!

  5. Foarte folositor acest articol! Mulțumesc pentru sfaturi despre cum să prevenim blocajele în canalizare. Grăbit!

  6. Multumesc pentru sfaturile practice! Este bine de stiut cum putem preveni blocajele in canalizare. O informatie foarte utila!

Comments are closed.

You May Also Like