Categorii
Uncategorized

Verificare vs. revizie instalatii de gaze. Ce inseamna fiecare si cat de diferite sunt?

Rate this post

Atat in contract, cat si in toate materialele de marketing pe care le distribuie operatorul de gaze veti vedea o referire clara la verificari si revizii gaze. Cele doua operatiuni se realizeaza doar de catre personal calificat, cu experienta in instalatii de gaze, la intervale diferite. Dar pana la urma exista vreo diferenta intre ele si ce costuri implica, cat de scumpe pot fi?

Verificarea instalatiei presupune o evaluare rapida a instalatiei de gaze din locuinta si din afara ei. Se verifica tevile, racordurile la centrala, la aragaz, contorul de gaze, senzorii de detectie gaze. Se vor folosi aparate speciale cu senzori sensibili pentru a se vedea orice scapare de gaze. Se inlocuiesc garnituri uzate, se schimba componente ale instalatiei daca se detecteaza vreo problema. Verificarile se repeta la doi ani sau la solicitarea clientilor.

Revizia instalatiei de gaz, realizata si ea doar de o firma autorizata instalatii de gaze, se efectueaza la 10 ani, dupa incetarea utilizarii instalatiilor de gaze pentru mai mult de 6 luni, dupa orice fel de evenimente ce au afectat serios instalatii de gaze, la solicitarea clientilor. Spre deosebire de verificare, revizia e mai amanuntita si se pot folosi mai multe aparate speciale.

Preturile difera, verificarile pot fi mai ieftine decat reviziile, pretul reviziilor poate ajunge sa fie si dublu, in functie de firmele care le vor executa.

Ambele sunt obligatorii si tin de siguranta instalatiei si a clientului final. Un instalator Sector 1 sau din alta parte a oraselor mari, mai mici se poate ocupa de aceste operatiuni destul de simple. Ele garanteaza o eficienta sporita a instalatiei si o siguranta deplina cat timp se utilizeaza pentru diverse activitati.

Nu trebuie sa evitam aceste verificari de rutina, chiar daca implica niste costuri mai mari, asta daca nu vrem sa avem probleme majore cu instalatiile si sa luam si amenzi. Oricand vom gasi firme care sa ne ajute cu revizii sau verificari, putem gasi si oferte la aceste servicii si totul va fi bine pentru bugetul nostru lunar.