7ab111bf9a11ca26c081044407239fb3 incalzirea 1

Avantaje și dezavantaje ale instalației termice bazate pe încălzire prin pardoseală

0 Shares
0
0
0

Încălzirea prin pardoseală, cunoscută și sub numele de încălzire cu panouri radiante, este un mic lux pe care toată lumea din casă și-ar dori să-l aibă. Aceasta stă foarte bine din punct de vedere estetic, întrucât căldura trece prin conductele din podea și se răspândește uniform în jurul camerei. Căldură este disponibilă pe tot parcursul anului și oferă un confort mai mare pentru cei care doresc o soluție de încălzire eficientă și performantă.

Ce este încălzirea prin pardoseală?

Încălzirea prin pardoseală este un sistem format din țevi care trec pe sub podeaua care se sprijină pe panouri izolante. Căldura, care tinde să meargă în sus, se răspândește astfel uniform în întreaga cameră. Există multe modele de panouri radiante, de la cele mai clasice panouri la soluții moderne și ecologice alimentate de sisteme fotovoltaice. Indiferent de metoda prin care răspândesc căldura, panourile își fac treaba la fel, și anume: răspândesc căldura excelent – spre deosebire de caloriferele tradiționale, care prin natura lor tind să răspândească mai multă căldură doar în locul în care sunt poziționate.

Avantajele încălzirii prin pardoseală

Primul avantaj pe care îl putem observa într-o încălzire prin pardoseală și care este ușor dedus din ceea ce v-am spus până acum, este că acest sistem încălzește uniform casa. Căldura se propagă omogen, deoarece este distribuită de conducte prin radiație.

Țevile se extind sub podea într-un mod strategic, creând un mediu care este întotdeauna confortabil. Aerul cald, prin natura sa, este mai ușor decât aerul rece, iar de jos se propagă în sus. Contrar a ceea ce ați putea crede, încălzirea prin pardoseală este ușor de instalat și nu necesită întreținerea frecventă pe care un sistem de încălzire datat o poate solicita.

Dezavantajele unei încălziri prin pardoseală

Înainte de a alege încălzirea prin pardoseală, este bine să fiți conștienți și de dezavantaje. De exemplu, ar trebui să efectuați întotdeauna o analiză a pH-ului apei pentru a ține sub control formarea de calcar.

Nu uitați și de faptul că, spre deosebire de un sistem tradițional de încălzire, cel cu panou radiant este mult mai scump. Prin urmare, chiar dacă este o investiție în beneficiul întregii familii, acordați atenție la posibilele reduceri și oferte, care sunt adesea disponibile.

4.4/5 - (94 votes)
0 Shares
4 comments
  1. Eu am încălzire prin pardoseală și sunt foarte mulțumit de ea! Este foarte eficientă și confortabilă.

  2. Dezavantajul pe care l-am întâlnit eu este că necesită o investiție inițială destul de mare, dar apoi se amortizează pe termen lung.

  3. Trebuie să recunosc că m-am gândit și eu să trec la încălzirea prin pardoseală, dar tot nu m-am hotărât. Sper să găsesc mai multe opinii aici care să mă ajute să iau o decizie.

Comments are closed.

You May Also Like