Categorii
Instalații sanitare

Aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand ai nevoie de un instalator sanitar

Rate this post

Un instalator sanitar bun este greu de găsit, mai ales datorită faptului că e la mare căutare și nu-i întotdeauna disponibil din pricina lucrărilor pe care le are de făcut. Din nefericire, există posbilitatea să poți da peste persoane care încearcă să te înșele și care execută lucrări foarte slab calitative, greșind la montaj sau făcând un montaj de pe urma căruia să apară defecțiuni serioase imediate fie în timp. Prin urmare, trebuie să știi cum să alegi un instalator sanitar autorizat și care face o treabă bună. Așadar, iată ce trebuie să iei în considerare:

Verifică dacă are autorizație

În cazul în care instalatorul sanitar lucrează în cadrul unei firme, poți verifica dacă are autorizație care să-i ofere libertatea de a presta servicii în acest domeniu. Acest specte trebuie îndeplinit obligatoriu, mai ales dacă e vorba de lucrări serioase care necesită o mână de lucru calificată și atestată. De asemenea, poți verifica și dacă are școlarizare, dimplomă sau cursuri în domeniu, site-ul ISCIR oferind numele firmelor autorizate.

Întreabă persoana în cazuă de cât timp lucrează în domeniu

Vechimea este un foarte bun aspect după care te poți ghida și după care îți poți da seama dacă instalatorul sanitar își va duce până la bun sfârșit treaba sau dacă există posibilitatea să dispară după ce rezolvă problema ta sau nu. Din punct de vedere teoretic, oamenii care au o reputație bună, nu se riscă să și-o piardă, în timp ce persoanele cu o reputație proastă pot să dispară oricând de pe piață. Desigur, e o regulă a cărei aplicabilitate poate să difere de la caz la caz.

Întreabă despre garanție

În cazul acestor tipuri de lucrări, din domeniul sanitar, este nevoie și de o anumită garanție. Desigur, aceasta nu poate ține la nesfârșit. Însă e bine să te asiguri că firma la care apelezi îți eliberează o garanție scrisă și factura. De obicei, instalator sanitare casa care oferă servicii bune, nu prezintă niciun motiv de îngrijorare, așadar, nu vor avea probleme să răspundă unei astfel de întrebări.

Obține o ofertă fixă și corectă

Cheia unei evaluări corecte este cea de la fața locului. Încearcă să eviți prețul dat la telefon, deoarece acesta poate fi, în cele mai multe cazuri, fictiv. Un instalator sanitar profesionist preferă întotdeauna să ofere o evaluare doar în momentul în care se află la fața locului. Desigur, nu e ceva rău fiindcă e mai bine ca totul să fie estimat corect din punct de vedere al materialelor și manoperei decât să realizezi că perspectiva pe care a avut-o inițial instalatorul sanitar nu a fost una corectă.