Categorii
Uncategorized

Cand inlocuim centrala termica? Ce recomanda specialistii in instalatii termice?

Rate this post

Preturile prea mari ale centralelor termice si ale serviciilor de inlocuire, de modificare a instalatiilor deja existente ii determina pe multi clienti sa renunte la inlocuirea centralelor din locuinta. Desi, teoretic, pe poti baza pe instalatii termice si pe centrala mai mult de 10 ani, deja dupa cinci ani sau mai putin randamentul intregii instalatii este unul destul de scazut. Apare uzura pieselor, centrala nu mai face fata sa incalzeasca eficient toata locuinta. Plus ca pot pica piese din centrala, te costa foarte scump sa mai repari centrala in afara garantiei.

Conform specialistilor, durata de viata a unor centrale termice obisnuite este de pana la 10 ani sau mai putin. Depinde mult de exploatare, de intretinere, de calitatea mentenantei, de modul in care am stiut sa umblam cu ea. Viata centralelor termice depinde si de zona in care locuim, de cat de des sau de rar declanseaza, de apa care intra in ele, de instalatia pe care o avem in casa.

Inlocuirea centralei e recomandata a se realiza cat mai des cu putina, la cel putin patru sau cinci ani, daca ne permitem si vrem sa avem si un randament excelent, facturi mici la gaze. Firmele care ofera montaj instalatii termice si servicii de intretinere, proiectare, executare instalatii se pot ocupa fara probleme de intreg procesul de inlocuire. Cu cat inlocuim mai des centrala si investim intr-unele cu eficienta mare si cu o complexitate mai mare, cu atat vom avea si un confort mai mare in locuinte.

Vor face recomandari in functie de tipul centralei care ii va lua locul celei prea vechi, vor veni cu centrala gata achizitionata si cu toate accesoriile, vor modifica si instalatia daca e nevoie si vor oferi consultanta de specialitate chiar si dupa montaj.

Cu ajutorul unui instalator Sector 5 sau din alt sector, care lucreaza la firma aleasa, putem avea si revizii si verificari periodice si sfaturi utile pentru intretinere, ingrijire, in asa fel incat inlocuirea viitoare a centralelor sa fie una cat mai indepartata.