Siguranța electrică în locuință

0 Shares
0
0
0
Rate this post

Utilizarea sigură şi eficientă a energiei electrice în locuință este importantă pentru securitatea şi confortul familiei şi, de asemenea, reducerea facturilor la energia electrică. Iată cum puteți asigura acest lucru numai cu aceste câteva sfaturi simple despre cum să utilizaţi energia electrică în locuință.

Primul punct cheie este utilizarea în condiţii de siguranţă a aparatelor şi echipamentelor electrice. Urmați aceste reguli simple pentru menținerea echipamentelor și instalațiilor în stare bună de funcționare și de a păstra locuința în siguranță.

Niciodată nu utilizați un echipament electric vechi sau defect, inclusiv aparate electrocasnice cu fire răsucite sau decojite, întrerupătoare crăpate sau sparte sau un aparat care a cauzat vreodată cuiva un şoc electric. Cablurile deteriorate trebuie să fie înlocuite imediat sau aparatul în sine să fie aruncat. Multe dintre prize nu au bariere de siguranţă așa că vă recomandăm să le înlocuiți cu cele mai moderne sau să scoateți din uz aparatul electrocasnic respectiv.

Nu încercați să reparați aparatele electrocasnice deteriorate – numai un angajat calificat sau un electrician autorizat le poate repara. Nu atingeţi și nu încercați să reparați electrice sau un întrerupător sau un comutator electric care nu este poziţionat etanş, este fisurat sau deteriorat. Acoperiţi-l imediat şi aşteptaţi să vină un tehnician licenţiat pentru a rezolva problema. Folosiți şi mențineți aparatele conform instrucţiunilor indicate de producător. Curăţaţi filtrul uscătorului după fiecare utilizare. Verificați păturile electrice încă de la început dacă au cabluri deteriorate, prize și alte părți și scoateți din uz orice pătură electrică care nu mai este în stare de funcţionare. Eliminați orice resturi acumulate în jurul motorului electric al ventilatorului, cum ar fi praf, fibre, fire de păr, puf etc. Curățați cuptorul şi plita electrică în mod regulat pentru a preveni acumularea resturilor de grăsimi arse sau alimente. Nu pulverizați cu produse de curățare echipamentele electrice – acestea pot provoca fisurări și pot cauza un pericol electric.

Montarea instalatiei electrice

Eficiența energetică. Atunci când cumpăraţi aparate electrocasnice, asiguraţi-vă că le alegeți pe cele mai eficiente. Acest lucru va ajuta la reducerea consumului de energie electrică. Aceste informaţii pot fi găsite pe etichetele celor mai multe dintre aparatele moderne. Aparatele electrice pentru care ar trebui să reţineţi acest aspect sunt televizoare, frigidere, maşini de spălat vase, mașini de spălat rufe și uscătoare, aparate de aer condiţionat. Încercaţi să alegeţi aparatul cel mai economic la un preț bun, care, de asemenea, să fie puternic şi să își facă treaba.

Constructia instalatiei electrice

În general, încercaţi să vă purtaţi cu atenţie şi grijă cu toate elementele sistemului electric din locuință, de la cel mai mic la cel mai mare detaliu. Păstraţi totul în stare imaculată, reparați defecțiunile imediat şi întotdeauna angajați profesioniști pentru aceste activităţi. Când faceți toate acestea, locuința vă va răsplăti cu siguranţă, securitate şi eficienţă.

0 Shares
6 comments
  1. Este foarte importantă siguranța electrică în locuință! Nu uitați să verificați îndeaproape instalațiile și să utilizați doar echipamente electrice conforme și sigure.

  2. Întotdeauna am în vedere siguranța electrică în locuință, este o prioritate pentru mine și familia mea!

  3. Eu am angajat un electrician calificat pentru a verifica întreg sistemul electric din locuința mea și mă simt mult mai în siguranță acum!

  4. Tot timpul sunt atentă la siguranța electrică în locuință, pentru că sănătatea și securitatea familiei mele sunt cele mai importante!

  5. Eu am instalat prize cu protecție la supratensiuni în locuință pentru a asigura siguranța electrică a mea și a familiei mele.

  6. Nu neglijați niciodată siguranța electrică în locuință! Fiți responsabili și asigurați-vă că aveți instalații și echipamente corecte și sigure.

Comments are closed.

You May Also Like