shutterstock 1634598265

Cum să curățați filtrele mașinii de spălat vase

0 Shares
0
0
0

Curățarea filtrelor mașinii de spălat vase este necesară pentru a prelungi durata de viață a acestora și pentru a preveni înfundarea și blocarea pompei de scurgere. În acest articol, vă explicăm cum să o faceți.

Cât de confortabilă, practică și utilă este mașina de spălat vase. Așadar, nu este de mirare că, odată încercată, este practic imposibil să renunți la ea și, astfel, a devenit, de sine stătător, un obiect absolut obligatoriu în multe case. În plus, este perfect pentru economisirea apei. Însă, pentru a o menține în stare perfectă, este necesar s-o supunem întreținerii periodice.

Filtrul mașinii de spălat vase este locul unde resturile de mâncare, săpunul de spălat și murdăria se blochează. Deoarece este normal să folosiți mașina de spălat vase în mod continuu, este de asemenea recomandabil să verificați și să curățați filtrul foarte des. Mai exact, ar trebui verificat după fiecare utilizare, pentru a vedea dacă pe el rămâne vreun aliment care trebuie îndepărtat și curățat cel puțin o dată pe săptămână.

Filtrul este situat în partea de jos a mașinii de spălat vase. Pentru a-l scoate, trebuie mai întâi să scoți tava care se află chiar deasupra lui. Odată ce tava este scoasă, puteți accesa filtrul și curăța fără nicio problemă.

Înainte de a-l curăța, trebuie mai întâi să separați părțile care îl alcătuiesc și să îndepărtați eventuala murdărie pe care o găsiți în ele. Apoi puneți-le sub jet de apă caldă și clătiți bine. Dacă piesele au resturi alimentare foarte aderente, care nu se îndepărtează bine cu mâna și la clătire, folosește o perie.

După ce ați verificat dacă este bine așezat, puneți filtrul înapoi și mașina de spălat vase va fi gata de utilizare.

După cum puteți vedea, menținerea unei mașini de spălat vase în stare de funcționare este o sarcină foarte simplă. Dar asta nu înseamnă că, uneori, canalul de scurgere poate să nu aibă obstacole mai serioase care să necesite ajutor profesional.

4.5/5 - (96 votes)
0 Shares
7 comments
  1. Eu de obicei folosesc o soluție de oțet alb și apă caldă pentru a curăța filtrele mașinii de spălat vase. Funcționează de minune!

  2. Eu prefer să folosesc un detergent special pentru curățarea filtrelor mașinii de spălat vase. Este mai eficient și lasă un miros plăcut.

  3. Eu am observat că este important să curăț filtrelor mașinii de spălat vase regulat pentru a evita acumularea de reziduuri și mirosuri neplăcute.

  4. Voi încerca și eu sfaturile voastre, sper să obțin rezultate bune! Mersi!

  5. Eu prefer să folosesc bicarbonat de sodiu și oțet pentru a curăța filtrele mașinii de spălat vase. Este o metodă naturală și eficientă!

  6. Mulțumesc pentru sfaturile utile! O să încerc și eu metoda cu bicarbonat de sodiu și oțet.

Comments are closed.

You May Also Like