Categorii
Uncategorized

Umiditatea şi scurgerile ascunse în locuință

Umiditatea este o problemă care dă bătăi de cap multor locuințe în ziua de astăzi. Poate că și casa dvs. se află printre cele afectate. Dar v-ați gândit vreodată ce anume cauzează această umezeală? În principiu, umezeala poate fi cauzată de diferiţi factori, începând de la construcţia clădirii la obiceiurile noastre de uz casnic, cum ar fi uscarea hainelor, gătitul etc, dar sursa s-ar putea ascunde şi în altceva. Ştiaţi că există scurgeri ascunse, care au loc relativ frecvent în locuințe? În cazul în care restul lucrurilor din locuință sunt în stare bună, dar încă mai aveți multă umiditate, poate că ar trebui să verificaţi casa pentru posibile scurgeri de apă invizibile.

O scurgere ascunsă poate cauza nu numai cantități mari de umiditate în locuință, ci și provoca daune semnificative în încăperile din aceasta. Umiditatea ridicată în sine este destul de dăunătoare atât pentru locuință, cât și pentru dvs. Nu numai că nu este plăcut să respirați aer umed, dar există și riscul să vă îmbolnăviți. Pe de altă parte, și clădirea suferă de umiditatea ridicată. Din aceasta rezultă aspectul de mucegai, igrasie, înnegrire, corodare și degradarea diferitelor suprafețe și obiecte. Așadar, nu trebuie să subestimăm umezeala. Dar pentru a-i face față, trebuie ca, în primul rând, să găsim locaţia scurgerii şi să o eliminăm o dată pentru totdeauna.

Dar cum să aflați dacă în locuinţă există într-adevăr o scurgere de apă ascunsă? Ați putea crede că în cazul în care scurgerea este ascunsă, trebuie să spargeţi şi să găuriți pereţii şi podeaua pentru a ajunge la conducte şi să vă asiguraţi că nu sunt înfundate. Dar acest lucru ar fi inutil, deoarece nu știți unde exact să spargeţi. Că există mucegai şi pete într-un loc anume, nu înseamnă neapărat că scurgerea este acolo – aceasta poate fi în cu totul alt loc în locuință. Apa poate călători pe distanţe lungi fără chiar să vă dați seama de asta. Singura modalitate de a ajunge la adevărata sursă a scurgerii este prin intermediul unei inspecții profesionale cu o cameră termografică. În acest scop trebuie examinată întreaga locuință de la un cap la altul pentru a găsi locurile exacte ale problemei.

Cum puteţi folosi un astfel de serviciu? În prezent, serviciile pentru detectarea scurgerilor sunt oferite de multe companii şi specialiști. Acestea sunt accesibile și extrem de utile, astfel că motivul umidității din locuință şi sursa eventualelor scurgeri sunt detectate rapid şi corect şi, astfel, aveţi o soluţie de succes a problemei.