Categorii
Uncategorized

Pretul instalatiilor de gaze. Ce include si cum putem avea unul mai mic?

Rate this post

In momentul in care vrem sa avem acces la o retea de gaze locala vom fi nevoiti sa avem si noi instalatii de gaze realizate de catre profesionisti. Doar asa putem sa avem si gaze naturale in locuinta si sa beneficiem de un confort sporit. Instalatiile de gaze moderne au un pret destul de mare, sunt multi care nu si le permit, mai ales daca stau la tara, in zone unde e foarte dificil sa realizezi instalatiile respective. Ce include pretul final al instalatiei de gaze? La inceput ai nevoie de acord de bransament, care costa, de achitarea unor taxe de bransamante, de asistenta tehnica, de montaj contor etc. Apoi va fi nevoie de avize, de intocmirea proiectului, de avizari si masuratori. Abia la final se poate trece la proiect, care costa destul de mult si la executie. Se monteaza conducte, se fac modificari la instalatiile existente, se incearca adaptarea in functie de proiectare. Toate costa si pentru toate se plateste.

Mai avem costurile legate de bransament, de racordare la gaz. Platesti si un instalator autorizat gaze si montare detectoare de gaze, inclusa in tot ce tine de instalarea efectiva la adresa respectiva.

Ca sa ai un pret mai mic cand te racordezi la gaze si ai instalatie noua poti cauta cea mai buna si mai ieftina firma care executa instalatii gaze, poti discuta cu un instalator Ilfov, de exemplu, care te va ajuta sa te decizi mai usor intr-un final. Poti sa gasesti oferte pentru instalare, firme care iti reduc din costuri prin accesul mai rapid la bransamente, la racordari. Manopera va costa si ea mai putin daca alegi o firma cu servicii foarte bune, dar nu atat de cautata. Si experienta celor care se ocupa de instalatiile de gaze te va ajuta sa obtii un pret mai bun la final.