Categorii
Scugeri

De ce se sparg tevile de apa si cum poti preveni acest fenomen neplacut?

Rate this post

Iarna sau vara, tevile de apa se sparg, mai ales daca au fisuri sau defectiuni care nu au fost remediate la timp. Iarna tevile se pot sparge din cauza apei care ingheata in conducte, se dilata, si determina distrugerea instalatiilor in anumite puncte. Vara tevile pot ceda din cauza presiunii, din cauza cantitatii mai mari de apa pe care trebuie sa o suporte.

Tevile de apa se mai pot sparge si atunci cand au loc lucrari in anumite zone, cand utilaje, diverse instrumente de lucru ating tevile si le fisureaza, crapa, sparg intr-o secunda. Detectarea scurgerilor apa la tevile mai mari, la cele care sunt in pamant apar fisuri si pierderi apa care incep sa fie din ce in ce mai mari.

Avem tevi sparte si atunci cand nu a fost gandita bine instalatia de apa, cand proiectarea a fost incorecta si debitul de apa nu e suportat. Tevile de apa din proiectele incorecte ajung sa nu mai functioneze corect, se sparg mai usor atunci cand apa care trece prin ele are un volum mult prea mare.

Si cand se infunda tevile cu diverse reziduuri, cu mizerie, gunoaie mai apar spargeri. De multe ori se ajunge si la inundatii pentru ca apa nu mai poate sa circule prin instalatie si presiunea este foarte mare.

Cum putem preveni spargerea tevilor? E simplu. Chemam specialistii de la firmele de depistari scurgeri apa pentru verificari periodice si pentru remedierea tuturor defectelor intalnite. Cu ajutorul instalatorilor de la tevile cu probleme pot fi reparate, inlocuite, se reface total instalatia daca e nevoie. Instrumentele speciale si echipamentele omologate de detectie tevi de apa sparte garanteaza interventii corecte si prompte de fiecare data si instalatii care vor functiona corect pentru o perioada lunga de timp.

Un instalator Sector 2 va sti imediat ce are de facut, va putea sa verifice functionare tevilor si sa previna orice spargere urmarind periodic defecte minore si fisuri ce apar pe lungimea instalatiei. Daca se remediaza rapida orice fel de probleme si nu se ajunge la defectiuni majore spargerea tevilor e imposibila.