meiser sistem drenaj in linie cover

Cum să scapi de o scurgere de apă care se află în garaj

0 Shares
0
0
0

Una dintre provocările majore cu care se confruntă clădirile cu garaje și subsoluri este infiltrarea. Cu timpul, umiditatea duce la cojirea vopselei, prezența materiei organice și este destul de comun să apară deteriorarea vehiculelor parcate.

În ciuda faptului că este un eveniment într-o oarecare măsură obișnuit, scurgerea apei în garajele caselor și blocurilor are principalele sale cauze care acum sunt arhicunoscute și se poate pe această cale să se elaboreze strategii pentru a o rezolva definitiv.

Înțelegerea cauzelor care provoacă scurgerea de apă

Primul pas este să înțelegem cum și de ce apar infiltrările de apă și, pentru a face acest lucru, este necesar să înțelegem cum sunt proiectate și executate garajele și podelele de parcare.

În ceea ce privește structura, zonele de parcare sunt plăci, majoritatea din beton armat, dimensionate pentru a sprijini greutatea mașinilor.

Acesta este un factor de relevanță extremă, deoarece tocmai din acest motiv este obligatorie utilizarea unui anumit tip de sistem de impermeabilizare în plăcile de beton, în special în cele care sunt expuse, cum este cazul garajelor clădirilor.

Betonul are pori prin care apa pătrunde, fenomen cunoscut sub numele de infiltrare sau scurgere da epă. Chiar și atunci când nu există fisuri aparente, este încă posibil ca infiltrarea apei să apară în structurile din beton armat.

Soluție practică pentru a rezolva orice scurgere de apă aflată în garaj

Cel mai folosit sistem de impermeabilizare este hidroizolarea, un sistem flexibil, capabil să împiedice pătrunderea apei. Acesta este un factor extrem de important, deoarece structura de beton se dilată și retrage termic iar impermeabilizarea trebuie să poată rezista la aceste variații volumetrice fără a se fisura.

Pătura de asfalt este un material care nu are rezistență mecanică și, din acest motiv, trebuie acoperită. Dacă ar fi expusă, abraziunea mișcării vehiculelor ar deteriora pătura asfaltică, pierzând astfel caracteristicile de protecție împotriva infiltrării.

Durabilitatea și garanția hidroizolației depind direct de calitatea forței de muncă care efectuează montajul. Deoarece este un material prefabricat, este mai mult supus eșecurilor de execuție. Prin urmare, apelați la cineva specializat pentru a realiza această intervenție.

4.4/5 - (97 votes)
0 Shares
11 comments
 1. Poți încerca să localizezi sursa scurgerii pentru a o repara sau poate este nevoie să chemi un specialist în reparații sanitare.

 2. Dacă nu reușești să repari singur scurgerea, poți apela la o firmă specializată în remedierea problemelor de apă.

 3. Încearcă să verifici îmbinările și sigilarea podelei pentru a identifica și repara sursa scurgerii de apă. Dacă nu reușești, consultă un specialist în instalații sanitare.

 4. Ai putea încerca să utilizezi mastic siliconic pentru a sigila scurgerea de apă din garaj.

 5. Verifică și instalațiile de apă din jurul garajului, s-ar putea să fie o problemă cu conductele care provoacă scurgerea.

 6. Ai putea să încerci să folosești etanșant pentru a repara scurgerea de apă din garaj.

 7. Poți verifica și conduitelor de apă din interiorul garajului pentru a identifica sursa scurgerii.

 8. Poți să soliciți ajutor de la un instalator sau un specialist în reparații pentru a identifica și remedia problema cu scurgerea de apă din garaj.

 9. Ai putea să verifici și să cureți sistemul de scurgere a apei din garaj pentru a preveni acumularea și blocajul conductelor.

 10. Poți încerca să repari singură scurgerea folosind materiale specifice și urmând instrucțiunile de pe ambalaj.

 11. Ar trebui să te asiguri că problema nu provine de la o conductă spartă sau deteriorată în garaj.

Comments are closed.

You May Also Like